Klara det mesta med bikarbonat
Man vill inte vara utan vissa saker. I badrummet så bör det finnas handdukar och tandkräm och i köket så bör man ha salt och även en stor förpackning bikarbonat. Faktum är att bikarbonatet även kan vara bra att ha i badrumsskåpet då det inte bara är hälsosamt för kroppen utan också bra för städning.
Bikarbonat är en form av natriumsalt. Ej att förväxla med natriumkarbonat, tänk på detta om du handlar på allt-fraktfritt.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.
Det är vitt salt som inte löses på en gång i vatten. Bikarbonatet har många användningsområden och nu ska vi ta reda på vilka.
Må bättre med bikarbonat
bikarbonat är ett bra botemedel mot halsbränna. Magsyran har ett lågt PH-värde. bikarbonat Det måste den ha för att smälta mat och döda bakterier och parasiter. Man kan ju köra med olika huskurer mot halsbränna.
Allt som behövs är en nypa bikarbonatet och lite vatten. Detta gör du innan du äter. Det finns andra användningsområden för natriumvätekarbonat också, man kan ju bleka tänderna.
Det måste vara rent
Lite smuts skadar inte men det får inte ta överhand. Du kan bikarbonat köpa med syftet att blanda pulvret med ättika för att få till en smet som får bukt med bakterier såväl som med kalk.
Det är lika enkelt att ta bort fettfläckar. Detta är en mycket effektiv metod. Om man ska städa med pulvret så är det bra att välja ett bikarbonat storpack som man får till ett bra pris och som räcker till flera månaders städbehov.
Är bikarbonat och bakpulver samma?
I grunden är det samma. I bakpulvret så finner vi natriumbikarbonat samt stärkelse och syra. Det här är ett medel som är lite svagare än den renodlade varianten.
Du kan använda mindre bikarbonatet än bakpulver för att uppnå samma resultat. Du kan ta hälften av det som står i receptet.
Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Det här kan vara filmjölk eller juice från någon citrusfrukt. Om receptet inte har någon syrlig ingrediens så kan det vara bättre att försöka få fatt i bakpulver för att få den rätta jäsningseffekten.