Blodsockerbalans med vietnamesisk kanel
Nu har det visat sig att vietnamesisk kanel bidrar till ännu bättre effekt än vad som tidigare varit känt. Gert Strand AB släpper nu kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla främjas av sänkt blodsocker så prova själv och observera effekterna!
Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är detsamma – kärt barn har många namn. Denna kanel har sitt ursprung, inte helt otippat, från Vietnam – dock inte från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära besläktad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel hittar ute i handeln, men dess egenskaper är bättre på alla vis.
Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos verkar ligga på 2-4 gram per dag – så hämmas insulinutsöndringen. Det ger en rad skilda goda effekter på hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker jobbiga blodsockertoppar och -dalar som ger huvudvärk, koncentrationssvårigheter och plötslig utmattning, och glukosen i blodet bränns med bättre effektivitet.
Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på många skilda sätt, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom och Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när undersökningar genomförts på vietnamesisk kanel höjs statusen ytterligare.
Relevant att särskilja kanel från kanel
Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med syftet att stimulera blodsockerbalans så är det viktigt att man har koll på vilken kanel som är den bästa. Det finns några olika typer att botanisera bland så en kvick redovisning skadar inte:
• Ceylonkanel kallas vanligtvis för «äkta kanel», den har lägst halt av kanelaldehyd, samt mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är det den «sämsta» sorten, men samtidigt bättre än inget.
• Kassiakanel är betydligt starkare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är bättre. Det är kaneltypen vi vanligtvis finner i handeln.
• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är relaterad till Kassiakanelen, men är ännu starkare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna består av det aktiva ämnet kanelaldehyd. Denna typ av kanel har visat sig förhöja förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den även ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt utbud.
Insulinkänslighet och ketos
Saigonkanelen är en obefläckad skatt åt hälsan. Kryddan har antibakteriella, antioxidantiska och anticancerogena egenskaper, och därtill verkar den gynna ett ketogent läge i kroppen.
Människor som inskränker sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) eller Atkins, får så småningom ketoner som fundamentalt bränsle istället för glukos, och ett tillstånd av ketos är i sin tur optimalt för fettförbränning. Somliga har dock tufft att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett mindre intag av Saigonkanel visat sig skänka fantastisk verkan efter endast någon dag. Det hänger sannolikt samman med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet främjar ett stabilt tillstånd av ketos. intrim bantning
.
Handla din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du får fräsch vietnamesisk kanel i toppklass!