Prova att göra väldigt billigt vin hemma
Inte alla av oss har råd att ha ett glas gott vin på våra bord vid våra måltider.
Men om det nu vore möjligt, skulle de flesta älska att äta till ackompanjemang av denna dryck.
Vin är en förfriskning som har firats sedan urminnes tider.
Det finns skrift som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin föda.
Denna förfriskning rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor och pensionärer.
Det röda druvvinet i synnerhet har visat några exceptionella egenskaper vad gäller att stoppa åldrande, liksom att det har flera medicinska fördelar ifall de tas kontinuerligt eftersom det är ytterst rikt på antioxidanter.
För dem som inte kan köpa vin, är alltsammans icke förlorat.
Vem som helst kan åstadkomma ett tämligen bra vin med ingredienser som kommer från kökshyllan.
Detta inlägg kommer att visa dig hur man åstadkommer detta.
Innan vi börjar skall jag att det så klart finns ett mycket enklare sätt som också ger ett godare vin. Inhandla en vinsats från vinbryggningssats hembryggning.se ifrån hembryggning.se, prisad.se eller annan webshop.
Med lite övning kommer du att klara av att brygga ditt eget billiga vin som i smak kan tävla med de allra ultimata (hmmm).
Vad du behöver för ditt hemgjorda vin
En halv bägare socker
144 gram druvsaft (ca tre burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och inte innehar några övriga tillsatser
En butelj där du kan mäta 4 liter vätska
Två-tre ordinarie ballonger
Vatten – Det rekommenderas att bruka destillerat vatten, men du kan använda ditt vanliga kranvatten för att ännu mer reducera kostnaderna
Ett stift som kommer att användas för att åstadkomma några hål i ballongerna
Vinjäst. Men om du inte har det, kan vanligt bagerijäst funka också fast smaken blir dessvärre därefter.
Kolla på internet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per färdig flaska.
För nybörjare som behöver en aning mer orientering och hjälp, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt samt flaskor
Kavla upp ärmarna och gör dig redo att producera vin
Ta tratten och häll sedan saften i behållaren.
Häll samtliga 3 burkar (totalt 144 gram) och häll efteråt i dubbelt så mycket vatten.
Om du har tre burkar saft, häll sex burkar vatten.
Skaka alltihop till dess blandningen blir fullkomligt homogen.
Vid denna punkt, addera den halva koppen socker.
Skaka igen grundligt.
Sockret ska vara helt löst i slutet av blandningen.
Nu tar vi jästen.
Följ instruktionerna, blanda ut jästen i enlighet med instruktioner och få den klar för bruk.
När jästen är färdig, tillsätt dessutom denna till blandningen du har och skaka igen.
När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.
Säkerställ att ballongen har en del hål i sig innan du knyter fast den till mynningen av behållaren.
Det finns ett speciellt sätt att knyta ballongen till mynningen av behållaren.
Det bör helst vara väl gjort och tätt (här kan du använda snöre eller gummiband att knyta med).
Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på åtminstone en halv dag (12 timmar).
Vid slutet av denna tid kommer du att höra poppande ljud av bubblor.
Detta är ett bevis på att jästen funkar väl.
När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att bli uppblåst innehållandes gas som genereras av jäsningsprocessen.
Så länge ballongen blåses upp är processen igång.
Du kommer att veta när vinet är klart, när ballongen töms.
Ditt vin är klart!
Nu måste du hälla det sakta genom en sil i de flaskor du vill lagra det i.
Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.
Stoppa in i kylskåpet och njut efteråt av ditt eget vin som kostade närapå inget alls – men det är gott!