Stevia sötningsmedel ger alla möjlighet att njuta av godis
Jag börjar med Stevia sötningsmedel på grund av att så många människor har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.
Bara ett fåtal växtvarianter smakar bra – och kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag inte har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter vilka ger en smaklig sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet utav detta är att 98Procent av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.
Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan införskaffa Stevia sötningsmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är toppen allmän målgrupper som vill undvika kolhydrater/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater alternativt några som helst kalorier.
Stevia sötmedel är ett bra val för den som inte vill kapitulera godis men gärna undviker alla de dåliga effekterna som socker för med sej. Att ämna hålla sig ifrån strösocker är vanligt och anländer ur fler än en motiv.
Sockersjuka är en åkomma som i själva verket innehåller flera annorlunda varianter, men framförallt av två olika typer som lätt egentligen heter art 1 och typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är diabetes mellitus som betyder något i stil med «det som går genom med smak av honung». Förr kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett begrepp som somliga ännu använder sej av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kolhydrater med god fördelning samt lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sej då less, törstig och börjar lukta aceton. Man går också snabbt dra ner i vikt. Art 1 sockersjuka är ett livshotande tillstånd om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit art 1 diabetiker så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Art 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar oftast äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt medicin.
Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med kolhydrater då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebära ju inte att man vill sluta inta sötsaker samt idag finns det alternativ för alla. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än strösocker, så bara enormt en aning behövs.
Andra anledningar till att man vill dra ner på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå dra ner i vikt, alternativt ta bättre hand som sina garnityr. Samtliga vet ju vilken dålig effekt socker har på våra tänder. För vår form gör strösocker heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte bara socker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen går då in i ett tillstånd som heter ketos och börjar alstra ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason väldigt effektiv, men det gäller att man får i sej tillräckligt med fett och äggviteämne för att orka med en kolhydratfri kost.
—
LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötmedel är sötmedel utan kolhydrater – alternativt med enormt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell metod för att gå ner i vikt samt har för flera blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så skall man undvika kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får bestämt maximum inta 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i bestämmelse inta fritt av proteiner och fett för att stilla aptit och mätta kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, fralla, makaroner, ris, frukt, många grönsaker och rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är tabu. Det man får förtära är rent fett som i smör, grädde samt fläsk, därtill protein som man framförallt finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att förtära bacon till frukost när man vill gå minska i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.